Vart har alla goda män tagit vägen?

  • fem ensamstående kvinnor berättar varför de har kämpat för att hitta män värda dating
  • de frågar om det är möjligt att hitta oberoende, attraktiva mitten av livet daters
  • en dating coach säger att det finns sju kvinnor för varje man i åldern 40-55

på 48, Jane Townsend är vacker, oberoende — och singel. Hon håller sig i form, tar stor hand om sitt utseende och letar efter en man som är aktiv, i god form, artikulerad och känslomässigt öppen.

med tanke på hennes snygga utseende och livliga natur måste berättigade friare säkert slå en väg till hennes dörr.

annons

men som Jane, Från Sheffield, förklarar, har det varit en kamp: ‘männen där ute är vanföreställningar. Jag gick ut med en kille som ljög om sin ålder, säger att han var 47 när han var 50, som sedan hade galla att berätta att han ville ha en yngre kvinna så han, som han uttryckte det, “kunde föda”.

‘ efter min skilsmässa, jag gav upp min prime dejting år att höja mina två flickor, förväntar sig att när de lämnade hemmet, jag skulle ha tid kvar. Men det har skett ett skifte och nu är männen inte där. Där jag bor är det svårt att hitta någon odlad om de inte äter yoghurt, och männen i min ålder verkar alla vara mer än lite överviktiga.’

efter att ha varit matchmaking ensamstående män och kvinnor för Femail s Blind Date kolumn under de senaste sex månaderna, jag skulle vilja säga Janes erfarenheter är undantaget, — men vad som slog mig är hur många attraktiva kvinnor gäller som verkar ha så mycket att gå för dem.

de är i stor fysisk form, lever fulla och intressanta liv. Men att hitta lämpliga män för dem hittills verkar vara en heroisk utmaning.

detta har fått mig att undra varför en generation av ensamstående, sexiga, lösningsmedelskvinnor bara inte kan hitta kärlek. Vad slår omedelbart kvinnliga mid-life daters-varav jag är en-återvänder till dejting scen senare i livet efter ett äktenskap eller långsiktig relation, är bristen på ensamstående män.

enligt JO Hemmings, en beteendepsykolog och datingcoach, finns det uppskattningsvis sju nya kvinnor för varje man på datingscenen i åldersgruppen 40-55, så tillgänglighet är helt klart en stor fråga.

Klicka här för att ändra storlek på denna modul

‘jag har haft kunder som kommer till mig och undrar:” frågar jag för mycket för att hitta en attraktiv, självständig, lösningsmedelskille i min ålder?”säger hon.

annons

som hon förklarar är en del av frågan att när skilsmässa slår, reagerar män och kvinnor på olika sätt.

Mäns relationer överlappar ofta; de lämnar inte en partner förrän de hittar en annan, så de är aldrig riktigt singel.

både Julia (bilden till vänster) och Lucy (centrum) har kämpat med online dating sedan de skilde sig från sina män. Laura (höger) håller med och säger att dejtingsajter är fulla av män i hennes ålder och äldre som bara verkar lata

däremot tar kvinnor längre tid att återhämta sig från ett uppbrott. De går ofta ut ur dejting ring helt, ibland i många år, att bygga upp sina liv eller att fokusera på att uppfostra barn.

‘när de återvänder till dejting, Det är verkligen svårt för dem, säger Jo. Det finns inte så många män eftersom de har en bredare pool. Män inser ganska snabbt att det finns mycket färre av dem än det finns kvinnor i samma ålder. De daterar sedan mycket yngre kvinnor, skapa ett stort tomrum på marknaden.

‘ traditionellt kvinnor går för män som är deras ålder eller något äldre, så de är kvar undrar var alla män har gått.’

när Jo tränare kvinnor på dating, hon berättar för dem att acceptera verkligheten. – Det är bara ett faktum att det saknas anständiga män, säger hon.

‘ det är tufft när du letar efter kärlek. Du måste inse att det inte handlar om dig, det är bara en lek med siffror.’

men siffrorna berättar inte hela historien. Män, indoktrinerade över generationer för att driva yngre kvinnor, är instinktivt ovilliga att överväga de i samma ålder som sina egna, även de som ser ungdomliga och attraktiva ut.

det är något jag regelbundet märker när jag ställer in datum.

män måste öppna ögonen för de fantastiska kvinnorna i sin egen åldersgrupp.

Jane Townsend, 48, fick höra av en relationscoacher att kvinnor i hennes ålder borde gå för män 15 år äldre, making her current dejting goal a man aged 63

med statistiken mot dem är kvinnor motiverade att vilja ta hand om sig själva och göra det bästa av vad de har, medan det inte finns något incitament för männen att göra detsamma.

annons

Jo säger: ‘denna generation av män bryr sig inte om att anstränga sig för att representera sig själva på ett attraktivt sätt, även online. Eller så listar de bara vad de inte vill ha i en kvinna och säger ingenting om sig själva — för att de kan.’

och de män som gör en ansträngning är i stånd att vara väldigt kräsna.

online dating tränare Suzie Parkus, av meetyourmatch.klubb, konstaterar: ‘en man som har åldrats väl, har en god syn på livet, en livsglädje om honom och som till synes har gjort bra för sig själv är mycket attraktiv för sina kamrater. Men för det mesta dras han till yngre, sexigare, mer levande modeller.

‘ det har mycket att göra med hans självuppfattning när det gäller att kunna välja vem och vad han vill ha i en partner eftersom han har rätt att, med tanke på att han är i hög efterfrågan.’

medan snygga män kan välja och välja, blir attraktiva kvinnor som Jane effektivt offer för deras strävan att förbli aktiva och ungdomliga. Kvinnor i över 45-fästet är de största köparna av skönhetsprodukter och står för 58 procent av marknaden.

förra året, 45 till 54 åldersgrupp tillbringade i genomsnitt 2,238 2,238 per år på skönhetsprodukter, upp 4.1 procent jämfört med tidigare år.

Jane säger: ‘kvinnor ser skriften på väggen och tar tag i deras hälsa och skönhet, håller sig aktiva, håller sig ajour med aktuella frågor, studerar, håller sig vackra.

många kvinnor känner att män gör mindre ansträngning i sitt utseende när de åldras (filfoto)

‘jag går till gymklasser (består mestadels av kvinnor), medan män i min ålder bara tror att de inte behöver göra ansträngningen eftersom det alltid finns dussintals yngre kvinnor som kommer att gå ut med dem.’

en kvinna som ser bra ut, mår bra om sig själv och är lösningsmedel och självständig kommer inte att dras till en man som har släppt sig, eller som kanske är intresserad av henne men är alldeles för gammal. Så dessa magnifika medelåldern daters falla i ett tomrum.

och det handlar inte bara om utseende — det finns en skillnad i tankesätt mellan könen också.

som Jane kommer att intyga, tenderar medelålders och 50-plus män att vara inställda på sina sätt, mindre äventyrliga och mindre ungdomliga i utsikterna. De vill att någon ska ta hand om dem, medan deras kvinnliga motsvarigheter letar efter någon att utforska världen och ha kul med.

Jane fick höra av en relationscoacher att kvinnor i hennes ålder borde gå för män 15 år äldre, vilket gör hennes nuvarande dejtingsmål till en man i åldern 63. Detta är ännu mindre tilltalande, eftersom det i själva verket är en annan generation-och en med mycket olika ambitioner. – Jag har tagit hand om barn och mina föräldrar, och jag vill inte ta hand om en man igen, säger Jane och sammanfattar attityden hos många i hennes situation.

‘ Äldre män är så inställda på sina sätt, du känner dig nästan mer som en vårdare än en flickvän.’

Lucy Verner, 46, är en annan frustrerad medelåldern dater som har varit singel sedan dela från sin man sju år sedan.

‘ jag hittade internetdating helt hemskt, säger hon. Jag bor i East Kent och det är en så liten pool. Det finns undantag, men på det hela taget fann jag de män som tog kontakt var äldre — och verkligen såg äldre än mig.

Dating coach Jo Hemmings rekommenderar att kvinnor ska gå online ofta, gör tillvägagångssättet, utesluter inte att träffa människor i verkliga livet och vara så socialt aktiva som möjligt (filfoto)

‘män i min ålder riktar sig till yngre kvinnor och jag tycker inte om de äldre männen, så det är ett verkligt problem. Jag har slutat leta. Att behöva komma tillbaka i dejting marknadsföra, jag fokuserade på att få mig i form igen. Men många män verkar inte göra samma ansträngning.

‘ Online ser du självbilder som de har tagit av sig själva halvnakna i badrum eller slouching på soffor. Var är ansträngningen i det?

‘ mycket få män är glada att vara själva också. De lurar från ett förhållande till ett annat, medan medelålders kvinnor är mycket starkare och mer självförsäkrade än de var i den senaste generationen.

‘ jag har två barn och en karriär att hantera och jag är rättfram. Jag tror att män tycker att kvinnor som jag är skrämmande.

‘ jag vill ha en stark, oberoende man. Varför är det så svårt?’

Julia Van Der Wens är 54. Hon var bara 19 år gammal när hon gifte sig, och var med sin man i mer än 30 år innan han lämnade henne 18 månader sedan.

‘ jag var naturligtvis förkrossad, men jag fattade beslutet att fortsätta leva mitt liv. Jag gick ner i vikt, började komma in i sport och nu ser jag ut och känner det bästa jag någonsin varit.

‘ problemet är inte männen som inte gillar mig, men jag tycker inte om dem. Jag vill ha någon atletisk, inte pot-bellied. De flesta män jag träffar verkar verkligen olämpliga.

hon säger att kvinnor ofta går ut ur dejting ring helt efter en skilsmässa för att bygga upp sina liv eller att fokusera på att uppfostra barn (filfoto)

‘jag försökte dejting webbplatser men två av de män jag träffade var minst tio år äldre än deras foto. Ibland tror jag att jag aldrig kommer att träffa någon.’

Lesley Roberts, 52, var gift i 20-årsåldern och skilde sig i 30-årsåldern. hon träffade någon ny, men de delas upp efter ett par år och hon har nu varit singel i två år.

‘ män i min ålder är alla upp för en pipa och tofflor liv, och jag är inte, säger hon. När jag gifte mig var min man sex år äldre än jag, men jag skulle inte ta det åldersgapet nu eftersom män i åldern 52 till 60 är tråkiga. De har bara ingen oomph i dem.

‘ när de kommer över 48 verkar de bli Victor Meldrew, men kvinnor gör en ansträngning och ser bra ut. Jag bestämde mig bara för att jag inte skulle gå ner utan kamp. Jag gick grå, så jag blev blond.

‘ i detta skede av mitt liv behöver jag någon som är oberoende. Jag har satt ribban nu och jag vill inte ha någon som behöver ta hand om —om han visar att han kan ta hand om mig först.’

mycket få män är glada att vara själva också. De lurar från ett förhållande till ett annat, medan medelålders kvinnor är mycket starkare och mer självförsäkrade än de var i den senaste generationen Lucy Verner

bör medelålders kvinnor bara glömma män i sin egen ålder och träffa yngre? Vissa hävdar att detta är vägen framåt.

‘ yngre män dras till äldre kvinnor lika mycket som Äldre män dras till yngre kvinnor. Och det här är inget nytt fenomen, säger Suzie Parkus. De dras till förtroende och livserfarenhet av äldre kvinnor, särskilt de som inte ser deras ålder.

‘ detta är något jag har upplevt i första hand, liksom att få veta det av yngre killar när jag var matchmaking.’

Laura Hall instämmer. Lång, smal och vacker, den 42-åriga rödhåriga har varit singel sedan hennes skilsmässa 2011.

smart och sassy, Laura har doktorsexamen i fysik och arbetar som optisk ingenjör, men hon hittar datingsidorna fulla av män i hennes ålder och äldre som bara verkar lata.

‘ jag föredrar yngre män nu eftersom de är roliga, medan de äldre är tråkiga, säger hon. Det är inte ens en estetisk sak utan en karaktärssak. Jag tål inte det faktum att Äldre män verkligen inte vet hur de ska försörja sig själva.

‘ jag tror att kvinnor har uppfostrats för att tro att de vinner ett fantastiskt pris för att få en man, som då har en känsla av rättighet — så han anstränger sig inte alls och tror alltid att han kan bli bättre.’

men för många kvinnor, dating en mycket yngre man fortfarande kommer med för mycket bagage – och återigen, spelplanen är inte en nivå en.

Jane Townsend säger att hon ofta kontaktas av män i 20 — talet.

‘det sista datumet jag gick på var han 23-Och han var intressant och artikulerad och vi hade mycket gemensamt. Men samhället säger att jag inte borde vara dejting män som han.

‘ jag kallas en puma-vilket gör mig till rovdjur — men det är helt acceptabelt för män att gå ut med Barbies halva sin ålder.’

jag vet från min erfarenhet av att prata med kvinnor som skriver in för en blind date hur många vill ha en yngre man eftersom män i sin egen ålder bara inte överklaga längre.

om inte män ändrar sin inställning till att träffa kvinnor i samma ålder som dem och göra mer ansträngning med sin personliga vård (och de flesta kvinnor accepterar detta är osannolikt) är det svårt att se hur situationen kan förändras för dessa underbara kvinnor.

men Jo Hemmings säger att vi fortfarande kan ta hjärta. Hennes råd är att gå online ofta, göra tillvägagångssättet, utesluter inte att träffa människor i verkligheten och vara så socialt aktiv som möjligt.

‘ kunskap är makt, så få beslutsamheten att ta ansvar, säger hon.

annons

‘du måste göra valet att vara att en kvinna i sju. Det är tufft men möjligt.’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to Top