Reddit-papegojor-eteriska oljor säkra för fåglar?

jag kopierar detta direkt från en tidigare kommentar Jag gjorde eftersom jag inte har tid att skriva ett ton just nu… Glad att hjälpa till med eventuella uppföljningsfrågor…

här för att chime in på eteriska oljor..

jag läste massor av detta efter att en av våra fåglar dog mycket plötsligt. Veterinär obduktion sade dödsorsaken var plötslig lungskada och det enda nya Vi hade i huset var en ny olja i vår diffusor. Vi hade använt diffusorn i över ett år när detta hände, och alla tre fåglarna hade varit bra tills den en dag.

jag har läst allt från ” DONT USE SUPER TOXIC “till”eteriska oljor är ett bra tränings-och anrikningsobjekt för papegojor”. Som Doktorandbiolog själv (inte i fågelämnen men bara försöker betona att jag har erfarenhet av att göra omfattande bakgrundsforskning) försökte jag hitta verklig vetenskapsbaserad information och hittade väldigt lite.

sammanfattningen jag har samlat från all min läsning är: allt aerosoliserat/våldsamt diffunderat i luften har potential att skada fåglar. Fågellungor är superkänsliga och kan lätt skadas av partiklar i luften. Att använda eteriska oljor dabbed på Leksak, hud etc är kanske okej eftersom de naturligt diffunderar i långsam takt (mindre partiklar i luft), essentail oljor i en diffusor är nästan definitivt dåligt eftersom det är tvungen diffusion (fler partiklar än “naturliga” i luften). Avian Vetrinarian läroböcker jag köpte specifikt citerar eteriska oljor som en orsak till plötslig och kronisk lungskada hos fåglar, även om det inte anger vilka bevis som baserades på. Jag kan aldrig bevisa säkert att det är det som dödade min fågel, men jag utesluter nästan alla andra möjliga orsaker och så rekommenderar jag starkt att använda eteriska oljor med fåglar.

enligt min erfarenhet dog 1 av 3 fåglar plötsligt, så klart inte alla fåglar påverkas lika. Men mitt råd är att inte spela med dina fåglar liv och inte använda diffusorer någonstans fåglarna kan gå, eller ens i anslutna rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to Top