‘jag valde en karriär i farmaci för att bli rik’

många av er kommer att håna läsa titeln på den här artikeln, men det kom från en studiekamrat tillbaka i mitt första år på universitetet. Jag är nu i mitt sista år, och det är skrämmande att tro att någon skulle bli sjukvårdspersonal för pengarna. Jag är ganska säker på att de uppdaterade General Pharmaceutical Council (GPhC) standarderna för apotekspersonal inte nämnde något om att maximera vinstmarginalerna!

min personliga anledning att välja apotek berodde på hur min lokala apotekare behandlade min mormor. Hon var 73 år och hade en mängd olika förhållanden som behövde hanteras. Apotekaren tog sig tid att förklara vad varje medicin var, hur varje medicin fungerade och om de hade arbetat enligt min mormors förväntningar. Det tog ett tag-hon hade totalt 14 läkemedel.

apotekaren gav henne tillräckligt med tid att smälta informationen och ställa frågor. Det var verkligen förvånande att observera hur lite min mormor visste om de piller hon hade tagit de senaste 10 åren.

ser tillbaka, detta är vad en standard medicines use review (MUR) borde vara. Ja, apoteket var inte särskilt upptagen och så apotekaren kunde tillbringa tiden med min mormor, men borde inte allas erfarenhet och vårdnivå vara densamma, oavsett om butiken är upptagen eller inte?

apotek har förändrats dramatiskt de senaste åren. Inte längre hanterar vi bara recept, det finns en hel mängd tjänster som erbjuds av apotekare. Tyvärr kommer bottenlinjen alltid att vara en stor faktor, med apotekare som frågar: “sparar det pengar för NHS, min chef eller jag? Hur får jag ersättning och hur mycket?”

MURs och det årliga målet på 400 verkar vara banan för samhällsfarmakaren. Det finns många historier om apotekare som avbryts eller slås av från GPhC-registret för förfalskning av MURs.

är trycket att träffa mål och tjäna pengar som gör kompetenta och ärliga apotekare till bedrägerier?

med NHS som ekonomiskt pressas och apotek finansiering nedskärningar i England fungerar som en ständig påminnelse om bristen på pengar i systemet, många apotek ber sina apotekare att driva sina tjänster mer. Sedan att utföra en MUR har en ekonomisk kick-back från NHS, tror jag att det medicinska värdet av MUR har minskat och utvecklats till en pappersdrivande övning, vilket i slutändan placerar patienten i en nackdel.

det är så lätt att glömma patienten, men de måste komma först. Jag vill personligen vara en apotekare som kan behandla varje patient som om de var min mormor, och inte ett annat nummer för att hjälpa mig att uppnå några mål.

Vaishali Shah är en fjärdeårsstudent vid Medway School of Pharmacy. Shahs åsikter är hennes egna och representerar inte Medways åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to Top