Det är dags att debunkera myten att läkarnas dollar kommer lätt

10k aktier

för några månader sedan anställde jag en entreprenör för ett hemförbättringsprojekt. Han visste inte att jag var läkare vid den tiden, och vi kom till ett ömsesidigt angenämt pris.

spola framåt några veckor, när vi insåg att vi behövde ett extra, till synes litet tillägg till vårt projekt. Vid denna tidpunkt hade vi fått prata, och han hade lärt sig att min man och jag båda var läkare.

till min förvåning verkade den nya uppskattningen uppenbarligen uppblåst. Mina känslor underbyggdes när han skickade en länk till den del han beställde, som listade priset: en bråkdel av det pris som han hade citerat mig. Att inte kunna förena den 30 minuters arbetskraft och en rimlig mellanhandsavgift med det noterade priset, bestämde jag mig för att be om ytterligare motivering.

nu, denna entreprenör är en ganska uppriktig kille, men även att veta att, hans svar fångade mig på sängen. Han utropade helt och hållet: “Kom igen! Ni är två läkare. Jag vet hur mycket du tjänar. Jag hade över 40 000 dollar i medicinska räkningar förra året. Kommer du på allvar att fråga om några dollar?? Pengarna kommer så lätt för dig.”

jag tog ett djupt andetag. Jag vet att läkare har ett PR-problem: jag skriver om det ofta. Men jag hade aldrig haft någon konfrontera mig om det så öppet. Mitt huvud var omedelbart fylld med frågor jag ville ställa honom, och fakta jag skulle vilja kasta tillbaka på honom. Hur mycket trodde han att den genomsnittliga läkaren gjorde? Trodde han verkligen att pengarna kom så lätt? Hur stor andel av medicinska räkningar trodde han hamnade i händerna på läkare?

jag höll min tunga när han fortsatte med att antyda att läkare var överbetalda och mitt huvud svärmade med tankar om de senaste artiklarna som innebar att läkare beställer överdrivna tester för att ställa sina egna fickor och uppgav att läkare ersättning skulle skäras och skurkar läkare helt enkelt på grund av sex överklagande att göra det.

jag ville så gärna berätta för honom om de 31 år efter gymnasiet som min man och jag kollektivt hade uthärdat, hur mina barn faktiskt upplevde främling ångest med min man under sin barndom eftersom de såg honom så lite, och hur detta var det första året på över 10 år där hela sommaren inte dikterades genom att studera för styrelseprov eller ansökningar. Jag ville berätta för honom att jag kunde räkna hur många semestrar vi hade tillbringat som familj snabbare än jag kunde räkna hur många semestrar vi inte hade för att vi arbetade. Jag ville berätta för honom om den känslomässiga berg-och dalbana som går längs med att vara ansvarig för livet för en individ och alla som älskar den enskilde, om rädslan för felbehandling vidmakthålls av vårt rättssystem som driver defensiv medicin, och den dramatiska ökningen av läkare utbrändhet som den nuvarande landskapet driver läkare att göra mer på en daglig basis, med mindre ersättning.

känslor åt sidan ville jag berätta för honom att den genomsnittliga medicinska studenten kommer ut ur träning med cirka 200 000 dollar i skuld och månatliga återbetalningar större än de flesta människors inteckningar, att endast 8% av sjukvårdskostnaderna går till läkarlöner och att den genomsnittliga heltidsläkaren i USA arbetar cirka 60 timmar i veckan, med ytterligare natt -, helg-och semesteransvar. Jag ville visa honom grafer som visar ökningen av antalet sjukvårdsadministratörer under de senaste decennierna, tillsammans med lönesiffror för sjukhusadministratörer och läkemedels-och försäkringsbolagets VD, och plotta dem tillsammans med läkarlöner. Jag ville också berätta för honom att jag förstod hans frustration med vårdklimatet, för jag kände det också.

slutligen sa jag inte mycket av någonting. När han var klar, jag bad honom att låta mig veta hans slutliga priset, och jag skulle låta honom veta om jag var villig att betala det, och om inte, jag skulle hitta någon annan att göra jobbet.

Jag önskar att jag hade haft modet att säga mer. Tyvärr kände jag att sannolikheten för att han till och med skulle vara mottaglig för att höra min position och överväga saker från läkarsynpunkt var så liten att det förmodligen inte var värt den betydande tid och ångest som skulle gå in i att måla en korrekt bild.

jag tänker ofta på hur allmänheten ser “slutspelet” i läkarnas livsstil och glömmer vad som gick in på att komma dit. Bakom varje dollar som en läkare tjänar är minst 11 års utbildning efter gymnasiet, 80+ timmars arbetsveckor, personliga uppoffringar gjorda av både läkaren och deras familjer, och i de flesta fall stora mängder studentskuld. Jag tänker på hur vi som samhälle accepterar hur mycket pengar VD, kändisar, idrottare, advokater och hedgefondförvaltare gör, men håll det mot läkare. Jag tänker på hur mycket felinformation det finns där ute om förarna bakom ökade sjukvårdskostnader, genomsnittliga läkarlöner och hur mycket kontrollläkare har över saker som de flesta patienter är frustrerade över.

mer än någonting känner jag mig nedslagen av desillusionen med läkare. För de flesta av oss är medicin en sann kallelse. Medan våra inkomster är höga, om du faktor i alternativkostnaderna för en medicinsk utbildning, Den genomsnittliga mängden läkare skuld, och arbetade timmar, det är ingen tvekan om att ekonomiskt, läkaren dollarn är inte värt så mycket som allmänheten uppfattar. Lyckligtvis får vi som läkare också den personliga uppfyllelsen som följer med patientvård och förmågan att vara en del av våra patienters liv, och det är det privilegiet som gör allt värt.

jag vet att du undrar vad som hände med entreprenören och jobbet. En halvtimme senare, han texted mig och bad om ursäkt för att vara oprofessionellt. Jag sa till honom att det var OK, snuck i en snabb några rader om hur min medicinska träningsprocess var exakt varför jag värderade min dollar så mycket, och vi utarbetade en kompromiss. Jag håller inte interaktionen mot honom: Han var ärlig och sa de saker som så många tycker. Det är upp till oss som ett yrke att debunkera myten att våra dollar kommer lätt.

Nisha Mehta är en radiolog och grundare, Physician Side Gigs och Physician Side Gigs Facebook-gruppen. Hon kan nås på sin självbetitlade webbplats, Nisha Mehta, MD, och på Twitter @nishamehtamd.

bildkredit:. com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to Top