8 appar som hjälper mig att leva mitt bästa liv

eftersom vi i grunden lever i Jetsons ålder (minus de flygande bilarna), är en av mina favorithobbyer att prova nya smartphone-appar och se hur de kan hjälpa mig att uppnå mina mål, organisera mitt liv eller bara göra saker enklare.

om du också är en app maven, rekommenderar jag starkt produktjakt som en underbar källa för en oändlig ström av nya applikationer som bara väntar på att upptäckas och laddas ner. Att få sitt dagliga nyhetsbrev är ofta en av de bästa distraktionerna på min arbetsdag…och då hittar jag en app som hjälper mig att få en mer produktiv arbetsdag, så jag tror att allt jämnar ut. Följ mig där!

inte alla appar på den här listan upptäcktes via produktjakt, och jag bör notera att jag inte får betalt för att stödja någon av dem. Jag har helt enkelt funnit dem vara användbara i mitt dagliga liv, och kanske kommer du också.

träning är värst. OK, så kanske det inte är värst, men det kan ofta vara en slipning, speciellt när du först försöker göra det till en del av din rutin eller försöker komma tillbaka på viktminskningsvagnen. Jag har haft en FitBit i ett par år och jag gillar att använda den, men jag föredrar Stravas gränssnitt och det synkroniseras ändå med min FitBit. Strava kommer inte att göra din faktiska körning lättare, men det kommer att göra det lite mer socialt. Flödet av vänners träningsaktiviteter dyker upp så fort du öppnar appen och lägger till en inneboende nivå av uppmuntran, eftersom det känns som om vi alla är i detta tillsammans.

rättvis varning: Om du har många atletiska vänner som kör mycket längre och snabbare än du någonsin kommer, kan du få lite av den sociala medieavundningen som alla pratar om idag. Svälj din stolthet och använd den som inspiration!

förmågan att ge och ta emot “kudos” är också uppmuntrande, och Strava körde nyligen en kampanj där de skulle skicka ett fysiskt “kudos” – kort med ett personligt meddelande till den vän du väljer i appen. Bra grejer.

du kan enkelt manuellt logga träning eller spåra den i ögonblicket. Strava rapporterar om din genomsnittliga hastighet, mil splittringar och även visar en linjediagram över din hastighet under loppet av ditt träningspass, så att du kan se var du påskyndas eftersom den hunden jagade dig eller saktade ner för att dra åt dina skor. Genom att logga in i webbversionen kan du bygga “rutter” som kan väljas i appen när du loggar upprepade träningspass, om du har en viss kurs som du gillar att köra.

slutligen är det trevligt att kunna göra ett roligt namn för varje träningspass. När det gäller att göra träning kul handlar det verkligen om de små sakerna. Strava gör mig faktiskt lite mer upphetsad över att springa på min löpband på vintern, så det är en stor vinst i min bok.

Castbox

jag älskar podcasts, och de är en viktig del av mitt arbete pendla. När jag bytte från en iPhone till en Google Pixel, beklagade jag förlusten av Mulet, min podcast-krävande app av val som på något sätt fortfarande inte har en Android-version. Min fru är en ännu större podcast fiend än jag, så vi betalade för Android ‘ s Pocketcasts när vi såg att det hade bra recensioner. Det är bra, men jag gillar verkligen inte oförmågan att ladda ner ett enda avsnitt av en podcast eller se avsnittbeskrivningar utan att prenumerera på det först. En podcast måste tjäna min prenumeration. Jag har specifika smaker och jag gillar att prova innan jag köper.

Ange Castbox. Jag kommer inte ihåg hur jag hittade det, men jag är säker glad att jag gjorde det. Allt om det är intuitivt och underbart. Det gör ny podcast discovery en bris (det enda jag gillar att upptäcka mer än nya appar är nya podcasts!) med meddelanden om podcasts tror jag att jag kommer att gilla baserat på min lyssningshistorik. Normalt skulle jag inte tolerera dessa typer av unbidden dagliga meddelanden, men Castbox har faktiskt föreslagit några ganska bra podcasts till mig, så jag lämnade dem aktiverade.

förutom alla normala funktioner i en podcast-lyssningsapp har den också ett kraftfullt verktyg för att söka efter podcast eller avsnitt och returnerar till och med resultat för avsnitt som innehåller ett visst ord eller en fras. Till exempel, kanske när du var barn var du besatt av Warren Beatty-filmversionen av Dick Tracy, och kanske nyligen ville du se om det finns några podcastavsnitt som nämner det. Castbox kommer att berätta. Hypotetiskt, naturligtvis.

WeDo

av alla typer av nya appar som jag har försökt är att göra-lista-appar förmodligen de mest talrika. Under lång tid kunde jag bara inte hitta en som var enkel att använda och effektiv för att organisera mitt liv. Jag har provat Wunderlist och ToDoist och Google Keep och Google Assistant och Siri-drivna påminnelser och en massa andra med smarta appy namn.

att göra-listor och organisationssystem är en mycket personlig sak och jag skulle aldrig insistera på att det jag gör skulle fungera för någon annan, men det här är min metod: jag har delegerat uppgifterna att lista vad jag måste göra och påminna mig om att göra något i två separata applikationer.

WeDo är appen som jag använder som ett påminnelsessystem. Det enkla gränssnittet och möjligheten att ställa in “vanor” för återkommande påminnelser fungerar bra för mig. Jag har för närvarande vanor som inrättats för att påminna mig om att göra saker som “Ta en vitamin” eller “spela HQ Trivia.”Jag kan också ställa in påminnelser för specifika datum och tider — långt ut i förväg — så att om jag tänker på något jag måste göra på jobbet när jag somnar på fredag kväll, kommer jag att påminnas om att faktiskt göra det vid en viss tidpunkt på måndag morgon.

inkorgen funktionen är ett bra sätt att spara slumpmässiga ideer du får i duschen på en plats som du kan kolla tillbaka senare. Det sparar också alla dina oavslutade uppgifter i din inkorg, så det kan bli en att göra-lista av sorter, om det behövs. I mitt fall påminner det mig om vad jag antingen behöver uppnå omedelbart eller behöver förflytta mig till min långsiktiga att göra-lista.

Zoho Notebook

nu när jag har ett användbart påminnelsessystem behövde jag en plats för att kunna skriva listor och anteckningar och att dumpa annan text och dokument. Jag behövde något som skulle vara tillgängligt och synkroniserat på mobil, bärbar dator och skrivbord, och skulle spara mitt arbete även när jag var offline. Jag behövde något som skulle vara en distraktionsfri och uppmuntrande plattform för att skriva längre blogginlägg medan jag pendlade hem på tåget.

återigen kommer jag inte ihåg hur jag hittade det, men Notebook löste alla mina problem. Den har det mesta av Evernotes funktionalitet, men det är helt gratis och jag gillar bara det estetiska mer. Innehållet sparas i bärbara datorer (som gör som faktiska bärbara datorer med anpassningsbara omslag!) och flera Innehållstyper är tillgängliga. Du kan spela in ljud, spara PDF-filer och andra filtyper, ladda upp foton och göra att göra-listor med tillfredsställande kryssrutor som grånar ut radobjektet när det är markerat.

den har allt jag behöver och har aldrig haft problem med att synkronisera över plattformar eller slumpmässigt radera något som jag har lagt till det. Jag kan inte riktigt förklara det, men jag gillar det också som en skrivplattform. Jag hade tidigare försökt Bear, men jag gillar större flexibilitet och WYSIWYG natur Notebook. Om du är trött på Evernote eller inte vill betala rekommenderar jag det starkt.

Pushbullet

en av de största förlusterna för mig när jag bytte från en iPhone till en Pixel hade inte längre möjligheten att använda AirDrop mellan min telefon och min bärbara dator. Arbetar i digital kommunikation, jag skulle ofta ta ett foto på min telefon eller en skärmdump eller något annat som jag ville omedelbart överföra till min bärbara dator. Tja, jag hittade nyligen Pushbullet på produktjakt och det är ännu bättre än vad jag hade tidigare.

genom kraften i en smartphone-app och ett relaterat Chrome-tillägg kan jag inte bara överföra filer mellan mina enheter utan också se och interagera med aviseringar från min telefon på andra enheter. Detta innebär att om någon texter mig medan jag är på jobbet, jag kan svara från min dator. Om någon skickar mig en länk via text kan jag öppna den i en webbläsare på min dator. Om jag kopierar en länk eller text på min dator som jag behöver på min telefon kan jag skicka den via Pushbullet och hämta den i appen på min telefon. Jag hittade bara den här lösningen för några veckor sedan, men jag har använt den så mycket att det är nästan svårt att komma ihåg hur irriterande vissa uppgifter var utan det.

FilesGo

när jag hade en åldrande iPhone försökte den största dagliga kampen i mitt digitala liv frigöra utrymme för att ladda ner podcasts och ta bilder.

jag använde regelbundet det tricket att försöka köpa en film i iTunes som var större än det utrymme du hade gratis på din enhet, men även det var inte tillräckligt ibland. När jag fick en Pixel med en mycket större hårddisk var jag en fri man.

nu när jag har haft Pixel i mer än ett år, är jag tillbaka till att leva på kanten med en gigabyte eller mindre ledigt utrymme vid varje given tidpunkt. FilesGo, en produktjakt, är Googles verktyg som hjälper dig att hitta sätt att frigöra utrymme. Jag är inte säker på om eller hur detta skulle fungera på en iPhone som inte låter dig se backend av dina filer lika lätt som en Android, men det kan vara silver bullet att någon behöver för att hitta och förstöra filer som är onödiga. Min favoritfunktion är förmodligen de två klick som gör att jag kan rensa cacheminnet för varje app på min telefon. Jag gillar också funktionen som påminner mig om appar som jag inte längre använder och kan ta bort.

Hoopla

om du inte kan få tillräckligt med digitala medier för att konsumera mellan podcasts, strömmande videotjänster och Spotify, kanske du bör överväga Hoopla. Genom att logga in med ditt bibliotekskort kan du ladda ner e-böcker, ljudböcker, filmer, tv-program, grafiska romaner och mer från ditt lokala bibliotekssystem. Denna app har varit perfekt för längre vägresor eller andra resor, när det är en idealisk tid att koncentrera sig på att lyssna på en bok. Det är också bra för att hålla fast vid din bokklubb, eftersom du kan multitaska genom att “läsa” boken medan du gör något annat.

det är helt gratis-ta det, Audible.com! – och jag har blivit förvånad över hur många nyare titlar som finns tillgängliga. Jag har också varit frustrerad över vad som inte är tillgängligt, av appens något glitchy gränssnitt och av det vanliga problemet med bibliotekets utlåning — objektet returneras innan jag har en chans att avsluta det. Som sagt får du massor av nedladdningar varje månad och kan alltid bara kolla in det igen. Filerna kan dock vara ganska stora-särskilt ljudböcker-så du kan behöva ha FilesGo redo att hjälpa till att frigöra tillräckligt med utrymme för att du kan ladda ner en längre bok.

Google Foton

så länge vi pratar om Google finns det bokstavligen ingen anledning till att du inte ska använda Google Foton för att säkerhetskopiera dina kamerafoton och andra digitaliserade foton du har från någon annan punkt i ditt liv. Jag skapar mycket digitalt innehåll i mitt dagjobb, och jag började nyligen ladda upp de 100+ videor som jag har skapat under de senaste sex åren för professionella projekt. Det är gratis lagring och kan enkelt delas i direktlänkar till ett innehåll eller gallerier med relaterat innehåll. Delningsfunktionerna är särskilt viktiga för en Android-användare som jag, eftersom jag inte kan dela högupplösta videoklipp via SMS. Istället skapar Google Foton en länk till videon och jag kan skicka den till vem som helst.

Google vet redan nästan allt som finns att veta om mig, så jag är inte riktigt rädd (men kanske borde jag vara?) av dem som har tillgång till bilder av mig i sportglasögon på mitt junior high basketlag. Jag är faktiskt glad att de hjälper mig att bevara dessa bilder för kommande generationer att skratta åt.

Jag älskar också Google Photo Assistant ” skapelser “som tar animerade GIFs från videor som jag laddar upp eller automatiskt fyller” då och nu ” bilder av min dotter när hon växer upp. Det producerar också original kompileringsvideor (med musik!) som grupperar foton baserat på ett tema (år i granskning, bilder av leende människor, vad du gjorde i helgen).

dessa kan ibland vara riktigt rörande — som “de växer upp så snabbt” — videon som den automatiskt gjorde av min dotters första år av livet-eller hilariskt dumt när det tycker att det tar väldigt viktiga bilder som bara är…inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to Top